Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2404 van /customers/a/1/1/gemudes.be/httpd.www/includes/menu.inc).

GeMuNews

GeMuDes verzorgt thema-tentoonstellingen in Kouterhof te Heusden

Nieuwjaarsbrief uit Heusden 1937

Na de tentoonstelling met de foto's van de kastelen in Destelbergen en Heusden geeft GeMuDes de uitdaging aangegaan om met regelmaat een thema-tentoonstelling het verzorgen in het Kouterhof.

Deze tentoonstelling is niet alleen voor de bewoners maar kan ook door iedereen eender welke dag bezocht worden tijdens de openingsuren van de cafetaria van het Kouterhof (14-17 uur).

Onze inwoners in Oorlogstijd

tentoonstelling over oorlogslachtoffers van Destelbergen en Heusden

Vanaf 1 november 2018 tot 31 januari 2019 loopt in GeMuDes een tentoonstelling over de bevolking van Destelbergen en Heusden in oorlogstijd. Deze tentoonstelling is gratis toegankelijk elke maand-, dins-, woens- en donderdag van 9 tot 15u.30.

De Kastelen en hun bewoners in Destelbergen en Heusden

tento Kouterhof tot 18 november 2018

Vanaf 30 juni 2018 is het boek 'De Kastelen en hun bewoners in Destelbergen en Heusden' te verkrijgen bij de auteurs Miet en Louis Gevaert-De Groot Izegrimhof 9 te Destelbergen.

De tentoonstelling die tot eind augustus in ons museumwas, was daarna verhuisd naar het Kouterhof te Heusden en was daar nog tot half november te zien.

Afscheidswoord bij het overlijden van Patrick Williame (1947-2016)

De weg die Patrick heeft afgelegd was behoorlijk druk, de sporen die hij achterliet indrukwekkend. Patrick was al lang gekend in Heemkundige middens. In 1998 was hij medestichter van het Digitaal Archief Melle en werkte hij er, als noeste wroeter, mee aan maar liefst 16 boeken, met o.a. de geboorte-­‐, huwelijk-­‐ en begrafenisboeken van onze parochie O.-­‐L.-­‐Vr. Ter Sneeuw, Sint-­‐Daneels te Beervelde en Heilig-­‐Kruis te Heusden. Boeken die iedere heemkundige en vele genealogen al meermaals in handen genomen hebben om een stamboom te vervolledigen.

Bakker Edgard Gansbeke overleden

Bakker Edgard Gansbeke

 

Donderdagmorgen, enkele dagen voor de opening van de tentoonstelling waar de familie Gansbeke een hoofdrol in speelt, is Bakker Edgard Gansbeke op 88 jarige ouderdom overleden.

Alle medewerkers van GeMuDes betuigen hun medeleven aan de familie.

Door een zielig verbod van 'Lincense2publish' kan het artikel niet meer getoond worden
Mail ontvangen op 26/12/2018

 

Begrafenis:

 Woensdag 29 april om 11u.30 in de parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw ter Sneeuw

Foto's middenstanders gezocht

In het nieuwe museum willen we ook plaats voorzien voor de middenstand.

Daar hebben we uw hulp voor nodig. 

We zoeken foto's van alle mogelijke middenstandsberoepen waarop je een middenstander op zijn werk of aan het werk is kan zien. Een winkelier aan zijn toog, een timmerman op zijn dak, de bakker op zijn ronde, enz.

Zoektocht naar info over de zivelarbeiter

GeMuDes zoekt informatie over alle ‘Zivilarbeiter’, de verplicht tewerkgestelde, tijdens WO I uit de gemeenten Beervelde, Destelbergen en Heusden.
Wij willen een tentoonstelling houden over de mensen die vanuit onze gemeenten verplicht tewerkgesteld werden hier in de streek, elders in België, Frankrijk of Duitsland. 

Alle foto’s, documenten, dagboekjes hoe klein ook willen we samenbrengen en proberen het verhaal van deze verschrikkelijke periode aanschouwelijk weer te geven in het museum van Destelbergen tijdens de tentoonstelling van augustus-september van 2015.

Programma 2015 van WERKGROEP 14-18

De werkgroep1418 heeft zijn programma bekend gemaakt:

Programmatie 2015:

Nieuwe optredenreeks van Jean-Pierre Roosen: De Groote Oorlog: de gapende wonde 1 eeuw later

Alle scholen krijgen nogmaals de kans om een intiem klasoptreden te bestellen

link optreden vorig jaar in de Gemeentelijke Basisschool Destelbergen:

Museum ontruimd

Het museum is momenteel volledig ontruimd. Alles is in veiligheid gebracht.... klaar voor een nieuwe start. Meer ruimte voor nieuwe initiatieven zoals een hoekje over de middenstand van Destelbergen en Heusden, Destelbergen, een hoekje over kant zelfs van de eigen gemeente en omstreken, Het verenigingsleven vroeger en nu, .... meer hierover, nu en in de toekomst in de rublieken Nieuwsjes en Media.