Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /customers/a/1/1/gemudes.be/httpd.www/includes/menu.inc).

Zoektocht naar info over de zivelarbeiter

GeMuDes zoekt informatie over alle ‘Zivilarbeiter’, de verplicht tewerkgestelde, tijdens WO I uit de gemeenten Beervelde, Destelbergen en Heusden.
Wij willen een tentoonstelling houden over de mensen die vanuit onze gemeenten verplicht tewerkgesteld werden hier in de streek, elders in België, Frankrijk of Duitsland. 

Alle foto’s, documenten, dagboekjes hoe klein ook willen we samenbrengen en proberen het verhaal van deze verschrikkelijke periode aanschouwelijk weer te geven in het museum van Destelbergen tijdens de tentoonstelling van augustus-september van 2015.

Wie informatie wil en kan verstrekken van deze mensen (ook van wie het toen overleefde) wordt gevraagd contact op te nemen met Patrick Williame in het museum (museum@destelbergen.be - 09 218 92 86 tussen 13u. en 15u.30 op maan-, dins-, woens- en donderdag) of met Louis Gevaert (09/228 73 58 – louis.gevaert@dsmg.be).

Alvast bedankt om even in de oude dozen of mappen te zoeken van ouders en grootouders. Het materiaal wordt gescand of gefotografeerd en u terugbezorgd.

Louis Gevaert
Patrick Williame