Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /customers/a/1/1/gemudes.be/httpd.www/includes/menu.inc).

De Kastelen en hun bewoners in Destelbergen en Heusden

tento Kouterhof tot 18 november 2018

Vanaf 30 juni 2018 is het boek 'De Kastelen en hun bewoners in Destelbergen en Heusden' te verkrijgen bij de auteurs Miet en Louis Gevaert-De Groot Izegrimhof 9 te Destelbergen.

De tentoonstelling die tot eind augustus in ons museumwas, was daarna verhuisd naar het Kouterhof te Heusden en was daar nog tot half november te zien.

Op vraag van de provincie Oost-Vlaanderen hebben Louis Gevaert en Maria De Groote  een geschiedkundige studie gemaakt over ‘De kastelen en hun bewoners in Destelbergen en Heusden’. In dit boek van 368 pagina’s worden 35 kastelen en hun bewoners besproken. Daarvoor zijn door de auteurs talrijke openbare en private archieven geraadpleegd. Door de fotografen van fotoclub Lux Nova en de proviciale fotograaf Tom Willock er bij te betrekken staan er hedendaagse foto’s van elk kasteel in, ook als u het kasteel vanop de straatkant niet kan zien. Vanuit diverse privéverzamelingen zijn ongekende illustraties en informatie verzameld die het boek een grote meerwaarde geeft. De provincie Oost-Vlaanderen legt de verkoopprijs vast op € 25,00.

Eerste druk (700 ex.) is uitverkocht, er kwam een tweede en laatste druk van 500 ex.
Momenteel zijn nog steeds boeken van de tweede druk te verkrijgen. Wie op tijd intekende was verzekerd van zijn exemplaar en werd tijdig verwittigd om af te halen. Helaas zijn er nog enkelen die hun boek nog niet ophaalden.

U kan het boek nog steeds afhalen in het museum GeMuDes, aan de balie van het gemeentehuis of het bestellen en afhalen op afspraak via louis.gevaert@dsmg.be of telefoon 09/228 73 58. Opsturen in België kan mits storten van € 33,00 ( € 8,00 verzendingskosten) op rekening BE82 9797 7976 9968 van Louis Gevaert, met vermelding Boek Kastelen Destelbergen. (Europa € 27,50 en verder € 45,00)