GeMuDes vzw

GeMuDes vzw omvat een aantal mensen die zich, elk op zijn manier, geëngageerd hebben om de werking van het museum te helpen verbeteren. Het is duidelijk dat het museum, en alles wat het ontvangt, steeds eigendom blijft van de gemeente Destelbergen.

De mensen met de dagelijkse werking proberen zo goed als mogelijk, met de weinige middelen die er zijn, dit museum en zijn inhoud te beheren en op een aanvaardbare manier aan het publiek voor te stellen. Als er beslist wordt om een geschonken voorwerp niet op te nemen wordt er in de eerste plaats een betere bestemming gezocht. Daarvoor hebben en zoeken we contacten met de ons omringde instanties.

Om de werking van het Gemeentelijk Museum van Destelbergen steeds beter te laten verlopen is de vzw nog op zoek naar nieuwe elementen, personen, zaken en middelen opdat het museum, moderner en efficiënter, kan gerund worden, steeds met als doel, het publiek kennis te laten opdoen over het verleden van de gemeente, de mensen en de zaken die hen omringen. Tevens is er daarom in de laatste jaren ook hard gewerkt om documentatie te ordenen en ter beschikking te stellen voor onderzoek naar de plaatselijke geschiedenis. Dit alles hebben we verwerkt in het embleem van GeMuDes vzw. 

Wilt u af en toe nieuws ontvangen over GeMuDes, vraag uw Nieuwsbrief aan via museum@destelbergen.be

 

Laatste aanpassing: 25 juli 2016